Inzichtvolle lezing over depressie

Het levert je onbetaalbare kennis op

en het kost je minder dan een dinner buiten!

Herken je dit...

Voel je je al langere tijd somber, waardeloos of depressief en ervaar je steeds minder energie en plezier? Voel jij je vaak afgewezen en heb jij regelmatig de overtuiging dat je niet goed genoeg bent?

Heb je het gevoel dat je ondankbaar bent en niet goed genoeg gelovig. Voel je schaamte en schuld over dat het meer voelt dat je toeschouwer bent van je leven, dan dat je het daadwerkelijk leeft?

Verlang je naar rust, begrip, tevredenheid en dankbaarheid maar lukt het je maar niet om je beter te voelen? Staat de wanhoop je nabij? Heb je het gevoel dat je telkens weer terug bij af bent en ben je bang dat er nooit meer een einde aan de depressie komt?

Dan is deze lezing bij uitstek iets voor jou!

Heel herkenbaar 


Ik wil hier meer over weten!

Wat wordt er behandeld tijdens de lezing

Wat is depressie en hoe ontstaat het?

Heb je last van somberheid en lijkt het erger te worden? Ben je vaak intens moe en lijkt dat niet beter te worden als je veel slaapt? Het kan zijn dat je last hebt van een (vorm van) depressie. Dat kan bijvoorbeeld een seizoensdepressie zijn. Kamp je met dit soort gevoelens juist al jaren? Dan is de kans groter dat het past binnen een chronische depressie. 

Wat is de invloed van een ingrijpende gebeurtenis op het ontstaan van een depressie? Is het erfelijk? En maken onze drukke, stressvolle levens ons eerder depressief dan vroeger?

In deze lezing leer je depressie beter begrijpen aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten, of dat nou voor jezelf is, of voor een ander, bijvoorbeeld je partner.

Welke behandelingen voor depressie zijn er mogelijk?

Wat werkt beter bij een depressie: praten over je problemen of medicijnen slikken? En kan een andere aanpak, zoals mindfulness of ‘brain-stimulatie’ ook effectief zijn? In deze sessie staan we stil bij de behandeling van een depressie.Is het mogelijk om met alléén antidepressiva van een depressie te genezen? En werken deze medicijnen eigenlijk bij iedereen?

Ontstaat depressie door een zwakke imaan?

Wat is nu precies de link tussen depressie en jouw religieuze staat? Klopt het dat een zwakke imaan ervoor zorgt dat je een depressie krijgt? Hoe wordt er islamitisch gekeken naar depressie? Wat zijn de adviezen vanuit islamitische psychologie hoe je het beste om kunt gaan met een depressie? 

Welke kernovertuigingen houden de depressie instant?

Wat zijn kernovertuigingen, hoe ontstaan ze en wat zorgt ervoor dat ze een depressie instant houden?

Hoe help je iemand met een depressie?

Of je nu een kind, ouder, partner, vriendin of familielid bent: als iemand waar je om geeft met een depressie worstelt, is dat heftig om mee te maken. We staan stil bij wat jij kunt betekenen voor de ander, en wat belangrijk is om voor ogen te houden.

Praktische informatie

  • Gelijk te beluisteren, via huddle. Je kunt ook de app hiervan downloaden.
  • Geen live sessie, dit is een opname van een lezing die eerder gegeven is. 
  • Je hebt na aankoop 3 maanden de tijd om het te luisteren.
  • ActiePrijs: 19euro. 

Klaar voor de start?